Voedingskussen als onmisbaar item tijdens zwangerschap

Wanneer je een kindje verwacht is een voedingskussen een essentieel onderdeel van je baby-uitzet. Als je nog zwanger bent, biedt het kussen je een prettige ondersteuning aan je buik of rug. Het gewicht van de baby in je buik zorgt ervoor dat je wervels extra worden belast. Sommige zit- en/of lighoudingen worden naar mate je zwangerschap vordert dan ook steeds minder prettig. Door het gebruik van een voedingskussen kun je je lichaam ondersteuning bieden. Leg bijvoorbeeld het kussen achter je voor extra steun in je rug. Hierdoor zit je lekkerder. Slaap tijdens de zwangerschap is heilig, je weet immers niet welke nachten je te wachten staan als je baby geboren is. Veel vrouwen ervaren een slechtere nachtrust later in de zwangerschap. Je lichaam is gevoelig en veel houdingen liggen niet meer zo prettig. Wanneer je op bed op je zij ligt, kun je het kussen tussen je benen leggen zodat er minder druk op je benen en heupen komt. Op die manier kun je toch comfortabel blijven slapen, ook al ben je hoogzwanger. Wel zo prettig voor je broodnodige rust.

Ondersteuning voor je baby

Wanneer je bevallen bent is het voedingskussen ideaal om te gebruiken bij het voeden. Of je nu kiest voor borstvoeding of flesvoeding, door de baby in je armen te laten rusten op het voedingskussen zitten jullie allebei comfortabel. Je vouwt het voedingskussen als het ware om je rug, waardoor kussen fungeert als een zachte armleuning. Door hier je arm op te laten rusten kun je het gewicht van je baby eenvoudig een hele tijd dragen. Heerlijk om zo samen te genieten van waardevolle momenten samen. Je kleintje is graag bij je, huid-op-huid contact is erg belangrijk voor een goede gezonde hechting. Natuurlijk kan je het voedingskussen met kussenhoes ook gebruiken als je baby lekker in je arm in slaap valt. Op die manier is het voedingskussen ook een onmisbaar item voor de papa’s.

Heerlijk zacht met mooie dessins

Op onze website vind je een groot aantal voedingskussens, variërend in vorm en kleur. Kies je voor een stoere uni kleur of liever voor een lief zacht kleurtje met een printje? We bieden diverse dessins voedingskussens en hoezen, voor elke ouder is er een passend voedingskussen te vinden. En wil je graag afwisselen of heb je al een kussen? Dan kies je voor een mooie tweede (of derde) kussenhoes. Uiteraard zijn deze hoezen uitwasbaar, wel zo handig met een kleintje.