Waarom kiezen voor een aanbouw?

Als starter worden de meeste huizen op ten duur te klein. Dit komt meestal door uitbreiding van het gezin. Je kunt in dit geval kiezen om te gaan verhuizen of je vergroot de woonruimte. Met een aanbouw aan huis vergroot je makkelijk de leefomgeving van een ruimte. Het voordeel van een aanbouw is dat je direct je woonruimte kunt vergroten. De kosten van een aanbouw liggen gemiddeld tussen 20.000 tot 50.000 euro. Dit is natuurlijk afhankelijk van de grote van wat je wilt en de materialen die je gaat gebruiken.

Het is belangrijk dat je van te voren goed nadenkt wat je precies wilt. Om extra kosten te voorkomen is het erg belangrijk dat je voor jezelf de kosten van de aanbouw gaat berekenen zodat je niet later veel meer geld kwijt bent dan je had begroot. Ook voor de voorbereiding en de uitvoering moet je rekening houden dat hier kosten aan verbonden zijn. Denk bijvoorbeeld aan een vergunning en de manschappen die je nodig hebt.
Houdt er ook rekening mee dat een aanbouw tijdelijke rommel aan huis veroorzaakt. Hiervoor heb je wellicht containers nodig. Dit zijn extra kosten waar niet iedereen rekening mee houdt.

Meer leefruimte optisch creëren door lichtstraten.
Houdt er rekening mee dat als je een aanbouw laat plaatsen dit ook gevolgen kan hebben voor het licht binnen de ruimte die je vergroot. Doordat je ruimte groter wordt kan het zomaar zijn dat er minder zonlicht in de ruimte komt. Een lichte ruimte is altijd een meerwaarde voor je huis. Dit kun je oplossen door bij de ruimte die je vergroot ook een lichtstraat te plaatsen. Een lichtstraat is een systeem dat bestaat uit een frame met glazen of kunststof ramen dat bovenop een plat dak wordt geplaatst. Industriële lichtstraten zorgen voor aantrekkelijke leefruimtes. Ook doordat je meer licht binnen in je ruimte binnenlaat kun je optisch je ruimte groter laten lijken.

Kies voor het juiste materiaal.
Je kunt kiezen uit verschillende materialen zoals hout, kunststof, aluminium en zink. Op dit moment wordt vooral gekozen voor zink. De voordelen van zink zijn dat het een duurzaam materiaal is en doordat het materiaal erg flexibel is kun je het gebruiken voor de meeste oplossingen. Ook kun je zink op maat laten maken zodat je niet te veel restafval overhoudt. Zink heeft het voordeel dat het een karakteristieke uitstraling heeft en gaat ook nog eens erg lang mee. Daarnaast heeft het weinig onderhoud nodig. Ook voor andere daktoebehoren is zink maatwerk een erg ideaal materiaal. Wilt je meer weten over wat je kunt doen met zink dan is een zink cursus erg belangrijk.