Wat is een e-sigaret?

De elektrische sigaret is de afgelopen jaren sterk in populariteit toegenomen. Steeds meer mensen beseffen hoe schadelijk roken en de stof nicotine is voor hun gezondheid. Roken is bijna asociaal geworden. In de e-sigaret komt nicotine gelukkig niet voor. Maar wat is een e-sigaret dan wel?

Wat is een e-sigaret? 
Het is logisch dat je niet precies weet wat een e-sigaret is en waarom je daarvoor zou kunnen kiezen. Er zijn diverse voordelen van het roken van een e-sigaret. Het grootste voordeel is dat je kiest voor een beter alternatief voor traditioneel roken. Een nicotine sigaret bestaat uit tabak, en dat is zeer schadelijk voor je gezondheid. Dit verhoogt onder andere aanzienlijk de risico’s op hart- en vaatziekten. Een e-sigaret bevat geen tabak. In plaats daarvan inhaleer je namelijk dampen. Uit wetenschappelijk onderzoeken komt naar voren dat de e-sigaret de kans op kanker niet vergroot. Verder kenmerken van de e-sigaret:

– Tijdens het roken van een e-sigaret komt er geen teer vrij
– Een e-sigaret is handig in gebruik en bestaat uit een batterij en tankje
– Het roken van een e-sigaret veroorzaakt geen vieze luchten voor je omgeving
– Een e-sigaret kun je binnen roken
– Een e-sigaret heeft een positievere uitstraling dan het roken van een sigaret of sigaar

Uit welke onderdelen bestaat een e-sigaret?
Voordat je e-sigaret aanschaft is het belangrijk dat je weet welke onderdelen je nodig hebt. De keuze is best groot. Zo kun je kiezen uit verschillende e-liquids, coils/clearomizers en batterijen/opladers. Hieruit merk je direct dat een e-sigaret niet heel goedkoop is in aanschaf, maar gelukkig wel qua gebruik. Er zijn veel e-liquids, mods, verdampers en coils voor zowel beginnende als ervaren e-sigaret gebruikers.

Wat zijn e-liquids?
Waarschijnlijk heb je nog niet eerder van e-liquids gehoord. Deze zijn een onmisbaar onderdeel van de elektrische sigaret. Het is de brandstof van de sigaret en zorgt bovendien voor de lekkere smaak. Deze smaakstof wordt met de zogenaamde verdamper omgezet in damp. Er zijn e-liquids in zowel tabaks- als fruitsmaak verkrijgbaar. Bovendien heb je de keuze uit verschillende merken. De e-liquids van Pall Mall of Chesterfield zijn zeer populair onder gebruikers.

Waar moet je verder op letten?
Tijdens de aanschaf van e-sigaretten zijn er nog een aantal elementen waar je op moet letten. Houd bij de aanschaf uiteraard rekening met je budget. Kies je voor een kwaliteitsmerk, of juist voor een iets minder bekende naam met ook een goed product? Bovendien is niet ieder product geschikt voor iemand die net begint met het roken van een e-sigaret. Zo kun je als starter het best beginnen met een gemakkelijk te bedienen e-sigaret.