Wat is het voordeel van een productverzekering ten opzichte van een inboedelverzekering?

Heb jij onlangs een nieuwe telefoon, laptop, tablet, fotocamera of zelfs een wasmachine gekocht? Dan wil je hier natuurlijk zo lang mogelijk plezier van hebben. Bij het aanschaffen van een dergelijk product heb je natuurlijk fabrieksgarantie, maar dit dekt bij lange na niet alles. Denk bijvoorbeeld aan water- of valschade of diefstal. Dit valt allemaal niet te verhalen op de fabrieksgarantie. Wat men vervolgens vaak probeert is door middel van de inboedelverzekering, maar ook jouw verzekeraar trekt zijn handen in de meeste gevallen hier vanaf.

Productverzekering dekt vrijwel alles

Hoe kan je er dan toch voor zorgen dat je (nieuwe) producten goed verzekerd zijn? Hier komen de productverzekeringen de hoek om kijken. Productverzekeringen zijn verzekeringen die specifiek gericht zijn op wit- en bruingoed en andere elektronica, zoals je mobiele telefoon of wasmachine. Voor een dergelijke verzekering betaal je een vast maandbedrag van slechts enkele euro’s en ben je verzekerd tegen de volgende schades:

  • Valschade
  • Stootschade
  • Waterschade
  • Diefstal (niet altijd)

Het melden van dergelijke schade kan in de meeste gevallen gemakkelijk online op de website van de verzekeraar. Zo is de schade binnen no time op te lossen!

Verschil productverzekering & inboedel

In sommige gevallen wordt schade aan elektronica in je huis wel vergoed door de inboedelverzekering. Hiervoor moet je in de meeste gevallen echter wel een premium/plus o.i.d. variant hebben en betaal je maandelijks dus ook meer. Vergoed jouw inboedelverzekering jouw schade? Gelukkig! Let echter wel op welk bedrag er precies aan je uitgekeerd wordt.

Inboedelverzekeringen kijken namelijk vaak naar de dagwaarde van een product. Een mobiele telefoon die in 2016 uitkwam kan destijds wel €799,- gekost hebben, maar vandaag de dag misschien nog maar €400,-. Sinds ze kijken naar de dagwaarde kan het dus een enorm verschil opleveren. Dit is bij productverzekeringen niet zo. Hier kijken ze naar de aanschafwaarde van het product en keren hier na verloop van jaren een percentage van uit (100%, 90%, 80% of 70%). Met een productverzekering ben je bij schade dus altijd beter af!