Wat te doen in Ede – Top 5

Ede is een gemeente gelegen in Nederlandse provincie Gelderland. Ede is zeer geliefd bij bezoekers en toeristen, daarom willen we je hierbij informeren over:

Wat te doen in Ede

Ede bestaat uit de plaatsen: Ede, Bennekom, Lunteren, Ederveen, Harskamp, Wekerom, Otterlo, De Klomp, Deelen, & Hoenderloo (op volgorde van grootte)
Een aantal van deze plaatsen zijn zeer geliefd bij toeristen, er bevinden zich dan ook diverse campings en vakantieverblijven in deze regio.
Toeristen en bezoekers die op zoek zijn om wat te doen in Ede geven we hierbij wat ideeën.

 1. Kröller-Müller Museum
  Veruit het meest bekend in de gemeente Ede is het Kröller-Müller Museum in Otterlo.
  In het museum zijn werken te bewonderen van vele schilders, zoals: Claude Monet, Georges Seurat, Pablo Picasso en Piet Mondriaan en natuurlijk Vincent van Gogh.
  Hiernaast is het Kröller-Müller Museum een van de grootste beeldentuinen van Europa, met beelden van beeldbepalende kunstenaars, van onder andere Aristide Maillol, Jean Dubuffet, Marta Pan en Pierre Huyghe.

 2. Nationaal Park de Hoge Veluwe
  Het park is te bereiken via de ingangen in: Hoenderloo, Otterlo en Schaarsbergen.
  Nationaal park de hoge veluwe is misschien wel het bekendste park van Nederland. Diegene met geduld kan hier vele dieren spotten, zoals: Moeflons, edelherten, wilde zwijnen, reeën, vossen, dassen, zwarte spechten en meer. Het park is onder andere zeer bekend vanwege zijn gratis witte fietsen. Deze fietsen kunnen bij de ingangen worden gepakt om het park te verkennen. 

 3. Kijk en Luistermuseum Bennekom
  In dit museum is te zien hoe er vroeger muziek werd gemaakt zonder electriciteit, zoals met draaiorgels, straatpiano’s, speeldozen en speelkasten.
 4. Schaapskooien ginkelse heide
  Bij Schaapskudde Ginkelse Heide is een kleine kudde schapen te bewonderen. De herder van deze kudde is Henk van den Brandhof.
  De kudde graast op de ginkelse heide, een mooie omgeving om te wandelen of te fietsen.
  Hiernaast is airborne monument: Vensters op het Verleden te bewonderen.
 5. Middelpunt van Nederland
  Er zijn diverse plekken in Nederland die pretenderen het middelpunt van Nederland te zijn.
  Dit punt komt als volgt tot stand: ir Wigman uit Lunteren had laten uitrekenen dat er vanaf dit middelpunt in alle windstreken (noord, zuid, oost en west), voor de drooglegging van de grote IJsselmeerpolders, evenveel land te vinden was.
  Dit punt in Lunteren is gemarkeerd door groten cortenstalen ringen rondom 3 zwerfkeien uit de ijstijd.
  De tocht naar dit punt is zeer de moeite waard.

Oftewel.. Ede is de moeite waard voor een bezoek, er is altijd wat te doen in Ede.
Een leuke manier om de omgeving te ontdekken is door de RLLY app te downloaden, dit is een navigatiespel waarmee autorally’s, gps wandeltochten en gps fietstochten kunnen worden gevolgd door het kompas te volgen.
Een uitdagende en interactieve manier om de omgeving te verkennen!