Wat u moet weten over 24-uurs zorg

Wat 24-uurs zorg allemaal voor u in kan houden is zeer divers, de zorg kan dagelijks anders zijn dan de dag ervoor. In grote lijnen zal het hetzelfde zijn, maar u heeft de mogelijkheid om zelf activiteiten in te plannen in uw dagen. Bij de 24-uurs zorg krijgt u niet enkele per dag 24 uur verzorging en verpleging maar nog veel meer. Zo kunt u ondersteuning verwachten bij uitstapjes naar de winkel, huisarts en kennissen. Deze begeleiding wordt gedaan om dat er bij 24-uur zorg u niet belemmerd hoeft te worden, maar het juist gemakkelijker moet maken voor u. De 24-uurs zorg staat er om bekend om afgestemd te worden op uw specifieke situatie om zo het beste resultaat te behalen.

Wanneer heeft u 24-uurs zorg nodig
Veel mensen kiezen voor de 24-uurs zorg omdat ze niet langer zelfstandig kunnen wonen maar wel graag thuis willen blijven. In dat geval is het nemen van 24-uurs zorg de beste optie die u heeft, met de 24-uurs service bent u er zeker van dat alles soepel verloopt en u de ondersteuning krijgt die u nodig heeft. 24-uurs zorg hoeft niet alleen te zijn om langer zelfstandig te kunnen blijven wonen, maar kan ook ingeschakeld worden als extra ondersteuning naar een zware operatie of als overbruggingsperiode. De mogelijkheid tot 24 uurs zorg is er dan ook en hoeft helemaal niet permanent te zijn. De zorgverlening zal automatisch stoppen als u weer normaal kan functioneren of u de overstap kan maken naar een zorginstelling waar u voor ingeschreven staat.

Let op!
De services van de verschillende organisaties kunnen sterk met elkaar verschillen, zo kan het zijn dat sommige organisatie bepaalde taken in het huishouden niet overnemen. Die taken zal u dan zelf moeten doen of moeten uitbesteden aan andere zoals familie. Ook kan het zijn dat de zorgverleners niet mee gaan op uitstapjes en u begeleiding daarvoor ook bij bijvoorbeeld familie moet zoeken. Mocht u die service wel nodig hebben is het belangrijk dat u met uw zorgaanbieder kijkt wat de mogelijkheden hierin zijn, zo kan het zijn dat u dan zelf nog extra bij zou moeten betalen. Echter is dat in goed overleg met de zorgaanbieder zeker op te lossen.

Vergelijken
Mocht het zo zijn en met uw huidige zorgaanbieder komt u er niet uit of biedt niet wat u nodig heeft, heeft u altijd de mogelijkheid om zorgaanbieders te vergelijken op de 24-uurs zorg. De meeste zorgaanbieders zijn bereid om een geheel vrijblijvend gesprek met u aan te gaan, zodat er duidelijk aangegeven kan worden wat de zorgaanbieders u kunnen bieden en wat mogelijke de kosten voor de zorg zullen bedragen. Ga vooral bij het kiezen op uw gevoel af omdat de verzekeraar met de hoogste kosten niet perse ook de beste kwaliteit zorg biedt.