Welke acculader past bij jou?

Er zijn verschillende acculaders die u kunt gebruiken. Welke is nou ideaal voor u?

Een acculader is een ouderwets apparaat. Oudere acculaders kunnen dan ook een negatief effect hebben op de levensduur van uw accu, aangezien deze niet kunnen detecteren wanneer uw accu volledig is geladen. Hierdoor blijft de accu laadspanning houden, wat uiteindelijk de kwaliteit van uw accu vermindert.

Bij ons kunt u echter een nieuwe acculader kopen dei beschikt over nieuwere technologieën. Zo zijn er druppelacculaders en onderhoudsladers, en daarnaast zijn er ook startboosters.

Een druppellader is een acculader die uw accu met een lagere snelheid oplaadt. Dit houdt in dat het langer duurt voordat uw accu vol is, maar de kwaliteit van uw accu wordt behouden omdat er een lagere laadspanning op staat wanneer de accu helemaal vol is.

Een onderhoudslader is een combinatie tussen een normale acculader en een druppellader. Deze houdt zelf de optimale manier bij waarop uw accu opgeladen moet worden. Als u dus wenst dat de levensduur van uw accu optimaal blijft, is het aanschaffen van een onderhoudslader sterk aan te raden.

Startboosters zijn ook bij ons verkrijgbaar. Deze zijn echter niet zozeer bedoelt voor het opladen van uw accu, zoals een acculader, maar meer voor het opstarten van uw accu indien deze helemaal leeg is. Wanneer u geen startkabels bij de hand heeft kunt u de startbooster aansluiten op uw accu, de auto starten en uw accu doet het weer! Het is voorlag handig aan startbooster in bezit te hebben wanneer het koud is of wanneer u een slechte accu heeft.

Mocht u na het lezen van dit artikel nog vragen hebben over een acculader of startbooster, dan staan wij altijd voor u klaar. Wij helpen u graag met al uw vragen om u zo van alle mogelijke informatie te voorzien en u tot het maken van de juiste keuze te leiden.