Welke espressomachine past het beste bij mij?

Het is soms lastig te bepalen welke espressomachine het beste bij je past. Er zijn behoorlijk wat verschillende koffiemachines beschikbaar, die elk weer andere specialiteiten hebben. In dit artikel geven we meer informatie over de beschikbare koffiemachines en waar je precies op moet letten wanneer je op het punt staat om een espressomachine aan te schaffen.

Welke koffiemachine levert de lekkerste koffie op?

We krijgen vaak de vraag welke koffiemachine de lekkerste koffie op levert. Dat is natuurlijk lastig te zeggen, aangezien iedereen een andere smaak heeft. De machines kun je onderverdelen in: gemalen koffie, koffiebonen, capsules en koffiepads. Elke manier van koffie zetten levert een andere smaak op. Wanneer je nog niet helemaal zeker weet wat van machine je wilt kopen, raden we jou een handbrew machine aan, zoals een french press, chemex, een V60, Kalita of een Aeropress.

Het voordeel van deze handbrew machines is dat ze eenvoudig zijn in aanschaf en daarnaast kun je er ook nog eens heerlijke koffie mee zetten. Een ander voordeel aan deze zetmethoden is dat je meer over koffie leert. Kleine aanpassingen in de bereidingswijze leveren verschillende resultaten = smaken op.

Wanneer voor een volautomaat kiezen?

Voor degene die het niet weten: een volautomatische machine is een machine waar je met één druk op de knop koffie mee kunt zetten. Het werkt heel eenvoudig en dat is ook de voornaamste reden dat het populaire machines zijn. Het lastig om conclusies te trekken over de espressomachines volautomaat, aangezien deze van elkaar ook weer erg kunnen verschillen. Ondanks dat deze machines vaak op verse koffie werken, vinden we ze niet altijd de beste resultaten oplevert.

Daarbij moet je weten dat je de koffie haast niet zo lekker krijgt als in een koffiebar. Hier werken ze met professionele espressomachines die speciaal voor de horeca bedoelt zijn. Daarbij hebben ze vaak een getrainde barista in dienst, die precies weet welke factoren een invloed uitoefenen op de smaak. Koffiemachine kopen?

Wanneer een halfautomaat kopen?

Een halfautomaat zou ik persoonlijk alleen aanraden wanneer je zelf lekker aan de slag wilt gaan en de tijd hebt om koffie te zetten. In de meeste gevallen zal je de koffiebonen zelf moeten malen en aan moeten drukken in de tamper. In principe werken deze automaten hetzelfde als een horeca espressomachine (wat niet betekent dat het ook dezelfde resultaten oplevert).

Tot slot raden we je aan de filterkoffiemachine niet per direct bij het oud vuil neer te zetten. Eigenlijk levert de filterkoffie machine uitstekende resultaten op. Er zijn veel mensen teleurgesteld wanneer ze overstappen van een filterkoffiemachine naar een dure espressomachine.

Https://www.waarzo.nl