Welke polissen biedt een zorgverzekeraar?

Misschien wist je het nog niet, maar je hebt keuze uit verschillende soorten polissen bij het kiezen van een zorgverzekering. Je kan je op verschillende manieren verzekeren. We gaan aan de hand van dit artikel je wegwijs maken welke soorten je hebt en wat de verschillen zijn, zodat jij de beste keuze voor jezelf maakt. 

De restitutiepolis  

De restitutiepolis geeft je volledig vrije zorgkeuze. Dit betekent dat jij voor alle zorg uit de basisverzekering naar iedere zorgverlener kunt, dit allemaal zonder extra kosten. Normaal moet je rekening houden met contracten die zorgverleners hebben verzekeringen. Bij de restitutiepolis is hier geen sprake van. Het enige is dat je voor de meeste dingen uit je basisverzekering wel eigen risico betaalt.  

Nu is het tijd om de aanvullende zorgverzekering te bespreken met de restitutiepolis. Het is belangrijk om in dit geval wel naar de contracten van je zorgverzekeraar te kijken die ze met de zorgverleners hebben. Het zou zo maar kunnen zijn dat in het geval van aanvullende zorg, ze niet alles vergoeden.  

Ben jij opzoek naar de goedkoopste restitutiepolis? 

Naturapolis, wat houdt dat in? 

Bij een naturapolis sluit de zorgverzekeraar contracten met de zorgverleners. Als je dan zorg nodig hebt, kiest u uit de zorgverleners waarmee de zorgverzekeraar een contract heeft. Het verschil is dus dat je niet de gehele zorgvrijheid hebt. Heb je indien je een naturapolis hebt gekozen, toch liever een andere zorgverlener? Dat kan alleen als het een mogelijkheid van de zorgverzekeraar is om een lagere vergoeding te geven. De hoogte van de polis kan je vinden in de polis. 

Budgetpolis 

Een budgetpolis, is een goedkope basisverzekering. Hier heb je maar een select aantal zorgverleners die je kunnen helpen. De zorgverzekeraar heeft maar bij een beperkt aantal ziekenhuizen zorg beschikbaar.  

Combinatiepolis, wat is dit? 

Een combinatiepolis kan vergeleken worden met een restitutiepolis. Je hebt net als de restitutiepolis een vrije zorgkeuze en kan vaak naar alle zorgverleners toe. Het enige wat het is, is dat dit verschilt per zorgsoort. Je zou bijvoorbeeld niet naar alle klinieken kunnen maar daarentegen wel naar alle ziekenhuizen.  

Vind nu uit wat de goedkoopste zorgverzekering 2020 is.