Welke verhuis bus past het best bij jou?

Verhuizen. Het brengt een haat liefde verhouding met zich mee. Aan de ene kant is het natuurlijk super leuk, een nieuw plekje, een nieuw begin. Tegelijkertijd is het een en al geregel. Je spullen moeten gepakt worden, nieuwe spullen moeten aangeschaft worden, de muren hebben misschien her en der een likje verf nodig enzovoorts. Er moet dus van te voren nog een hoop geregeld worden voordat het daadwerkelijke verhuizen echt kan beginnen. Zo kan het bijvoorbeeld handig zijn om te kijken hoeveel inboedel er vervoert moet worden en om bij een autoverhuur bedrijf alvast een verhuisbusje te reserveren. Het zou natuurlijk verschrikkelijk zijn als op de dag van de verhuizing er geen bus beschikbaar is. Er zijn verschillende soorten bussen die je kan huren.

Verhuiswagen met chauffeur
Indien je een grote afstand af moet leggen of veel inboedel moet vervoeren, is dit een goeie optie. Deze verhuiswagens zijn vaak rond de 55 kubieke meter en mogen niet bestuurd worden met een rijbewijs B. Je hoeft zo zelf niet te rijden en je spullen kunnen waarschijnlijk in één keer vervoert worden. Wanneer je zelf of één van je vrienden of familie beschikt over een vrachtwagen rijbewijs, is er ook de mogelijkheid om alleen de wagen te huren zonder chauffeur. Mocht dit nou niet het geval zijn, dan kun je het beste een kleinere wagen huren die nog bestuurd mag worden met rijbewijs B.

Verhuis bus met laadklep
Dit is het grootste vervoersmiddel dat je zelf nog met rijbewijs B mag besturen. Deze busjes hebben van een inhoud rond de 18 kubieke meter. Er past dus nog voldoende inboedel in de wagen, waardoor je deze vaak nog in één of twee ritten kunt vervoeren. Bij deze bussen is het vaak wel het geval dat je maar met één persoon in de wagen kunt zitten. Indien een grote groep hebt die jou wil helpen, zullen ze met eigen vervoer moeten komen.

Bestelbus
Je kan ook een busje huren die kleiner is dan de verhuis bus met laadklep, maar daardoor ook makkelijker te besturen is. Dit betekent wel dat er minder in de bus past. Indien je een grote inboedel hebt, zul je dus vaker op en neer moeten rijden. Dit is op zichzelf niet zo erg, wanneer de afstand niet te groot is om te overbruggen. Voor de mensen die niet een al te grote inboedel hebben die vervoert dient te worden, kan dit wel een perfecte match zijn.

Al met al, zijn er voldoende keuzemogelijkheden waaruit je kan kiezen en op ieder potje past uiteindelijk een dekseltje.