Werkkleding voor dames: een zegen

Als je denkt aan werkkleding denk je waarschijnlijk aan stoere mannen die hard aan het werk zijn. Dit beeld is echter sterk verouderd, want ook vrouwen werken tegenwoordig in bedrijfstakken waar gewerkt moet worden in werkkleding. Het beeld dat vrouwen niet hard (kunnen) werken is erg ouderwets. Werkkleding was echter niet altijd vanzelfsprekend voor vrouwen die bijvoorbeeld in de bouw of constructie werken. Hier lees je meer over werkkleding voor dames.

Goede pasvorm voor optimaal comfort
Kort geleden was het nog niet gebruikelijk dat vrouwen goed passende werkkleding konden dragen tijdens hun werk. Werkkleding voor mannen heeft een geheel andere pasvorm en zit bij veel vrouwen niet comfortabel. Als je de hele dag moet werken, is de juiste pasvorm en comfort zeer belangrijk. Naast dat het werken in verkeerd passende werkkleding op den duur oncomfortabel wordt, brengt niet goed passende kleding ook veiligheidsrisico’s met zich mee. Zit de kleding bijvoorbeeld te los, kan je met de loszittende stof ergens aan blijven haken. De kleding kan scheuren of je kan struikelen terwijl je op een gevaarlijke locatie aan het werk bent.

We mogen daarom van geluk spreken dat merken de laatste jaren zich ook bezig houden met het ontwikkelen van werkkleding voor dames. Zo zijn er merken die naast werkkleding voor mannen, ook voor dames werkkleding maken. Dat is natuurlijk al een goed begin. Daarnaast zijn er bekende grote merken als Herock die een nieuw merk hebben opgericht, namelijk het merk Sherock. Dat merk is (zoals de naam doet vermoeden) een merk speciaal voor werkkleding voor vrouwen.

Ook schoeisel is van belang
Schoenen zijn een belangrijk onderdeel van de outfit van iedere vrouw, dus ook vrouwen die in industrie, bouw of constructie werken. Schoenen zijn een zeer belangrijk aspect van de werkkleding, omdat je voeten erg goed beschermd moeten zijn. Bovendien loop je de gehele dag op de schoenen en kan verkeerd schoeisel zorgen voor een verkeerde houding, die op zijn beurt weer leidt tot andere klachten. Daarom is het fijn dat er speciaal ook voor vrouwen nu goede werkschoenen te krijgen zijn.

Echter is het nog steeds niet vanzelfsprekend dat vrouwen overal goede werkkleding kunnen vinden. Het aanbod is nog beperkt. Het is goed dat meer merken zich hier mee bezig houden, maar er is nog een hoop te doen voordat het perfect is.