Zakelijke ov-chipkaart met een NS Business card

Zakelijk reizen met de trein is vaak een uitkomst wanneer je onderweg wilt werken, een afspraak hebt in het centrum van een grote stad, of wanneer je graag op een groene manier reist. Minder handig is het gedoe met declareren van je zakelijke kosten: hoe krijg je bijvoorbeeld een btw-factuur voor een NS ticket? Niet iedereen zal weten dat de verplichte 9% btw op je ticket ook in te boeken is zonder officiële factuur. Los daarvan, is het inboeken van allerlei losse reizen erg omslachtig.

Speciale zakelijke chipkaart

Gelukkig is er nu een manier die je als zzp’er of ondernemer een hoop tijd bespaart: met de gratis NS Business card kun je nu eenvoudig je zakelijke ov-kosten bijhouden. Zie het als een soort tankpas voor het openbaar vervoer: voortaan ontvang je aan het einde van de maand een btw-factuur met daarop alle treinreizen, busritten, taxi’s en ov-fietsen. Ook kun je de Business card gebruiken om te parkeren op een P&R bij het station. Ideaal, want zo bespaar je een hoop tijd met de administratie, en bovendien kun je bij de belastingdienst makkelijk alle zakelijke dienstreizen aantonen. Privéreizen kun je met een enkele muisklik markeren.

Een van de handigste aspecten is dat je geen saldo hoeft op te waarderen. Je kunt dus altijd op pad en je betaalt achteraf. Gebruik je je Businesscard een maand niet? Dan betaal je ook niets. Op die manier betaal je dus nooit te veel.

De NS Businesscard is gratis aan te vragen voor ondernemers en voor MKB-bedrijven (max. 5 kaarten).