De 7 wereldwonderen

De 7 wereld wonderen zijn stuk voor stuk adembenemend, prachtig en een must see als je van reizen houdt. Van de grootste muur ter wereld in China naar het Colosseum in de eeuwen oude stad Rome. Van de Cristo Redentor in Rio de Janeiro naar Machu Picchu in het zonnige Peru. Het magische paleis dat uit liefde en verdriet is voorgekomen in India genaamd Taj Mahal. En het sprookjesachtige Petra in Jordanië waar Moses water uit een steen heeft geslagen naar het Mexicaanse Itzá. De piramiden van Gizeh is de enige van de oorspronkelijke zeven wereldwonderen die nog overeind staat. Daarom mag deze zeker niet ontbreken in deze lijst van wereldwonderen. De piramide van Gizeh word ook wel het 8ste wereldwonder genoemd.

De piramide van Gizeh

De piramiden van Gizeh in Egypte behoort tot de bekendste en oudste bouwwerk van de mensheid. Net buiten Cairo lijkt de tijd stil te hebben gestaan. De 3 piramides van Gizeh zijn ongeveer 5000 jaar oud. Uit onderzoek is gebleken dat de piramide gebouwd moet zijn tussen 2251 en 2472 voor Christus. We zijn nu al een krappe 5000 jaar verder maar er zijn nog altijd veel vragen over de piramides. De grootste piramide heeft de bouw 20 jaar geduurd ongeveer, er zouden ook circa 100.000 mensen geholpen hebben aan de bouw van de piramide. Er word steeds meer bekend over de piramides maar er zijn nog altijd veel onbeantwoorde vragen zoals. Hoe hebben ze 2 miljoen ton aan steen omhoog gekregen zonder dat het wiel was uitgevonden? Sommige stenen wogen wel 70 ton! Er zijn ook nooit bouwtekeningen gevonden van de piramide. Zo zijn er nog veel meer niet beantwoordde vragen over de grote mysterie. Alleen in de ochtend kan de piramide worden bezichtig. De reden hiervoor is dat het in de middag veel te benauwd is om er rond te lopen.

De Chinese muur

De Chinese muur is met afstand het grootste gebouw ter wereld. De muur is 10.000 Li lang ( omgerekend 5000 kilometer). Echter is de muur geen één geheel meer maar een verzameling van stukken muur. De muur loopt van de zee bij Shanaiguan tot aan Jiayuguan in de Gobiwoestijn. De bouw van de muur begon in de 3de eeuw voor Christus onder de Chinese keizer Qin Shi Huangdi. De Chinese muur bestond als eerst uit vele kleine delen muur die dorpen en steden moesten beveiligen. Het grootste werk aan de muur is gedaan tussen 1368 t/m 1644. De belangrijkste functie van de muur was de Mongoliërs buiten het Chinese rijk houden. De muur is tussen de 6 en 9 meter hoog en tussen de 6 en 8 meter breed. Miljoenen mensen hebben er aan gewerkt. Als je van plan bent om de Chinese muur te bezoeken word je aangeraden om van te vore je tickets te boeken. Neem niet te veel spullen mee want een tour duurt gemiddeld 9 uur.

Petra

Petra was de Griekse naam van de hoofdstad van de Nabateeërs en gelegen in het huidige Jordanië. Petra is een van de meest mysterieuze plekken ter wereld. Het is een unieke stad midden in de woestijn. Door de roze gloed van de rotsen wordt Petra ook wel de roze stad genoemd. Bijna op elk programma staat deze indrukwekkende stad op het lijstje. De stad werd in de 6de eeuw vooral gebruikt als handelswegen tussen Arabië, China, India en Egypte. Nadat de stad werd getroffen door een verwoestende aardbeving, verlieten de bewoners de stad. Petra werd herontdekt in de 19e toen de stad werd opgegraven in 1929. Al snel volgde er een stroomversnelling aan toerisme. Om de stad te beschermen tegen de massale stroom reizigers worden er vandaag de dag nog maar maximaal 1500 toeristen tot de stad toegelaten. Wees er dus vroeg bij.

Het Colosseum

Het Colosseum is een oud amfitheater dat in de 1e eeuw na Chrustus werd gebouwd door de Flavische keizers in Rome. een amfitheater is een ovaal gebouw uit de Romeinse oudheid die vooral gebruikt werden voor gladiatorengevechten en gevechten met wilde dieren. Dit werd gedaan ter amusement van de inwoners van het Romeinse rijk. Er konden wel 50.000 bezoekers in het Colosseum. Het Colosseum werd voornamelijk gebruikt voor gevechten met gladiatoren. Vaak ging dit ook om leven of dood. Ook vochten gladiatoren vaak tegen wilden gevaarlijke dieren die de Romeinen uit verre landen naar het Colosseum haalden. Maar dat is niet het enige, er vonden zelfs paarden races en gevechten tussen wilde dieren plaats in het amfitheater. Op 7 juli 2007 werd het Colosseum verkozen tot een van de zeven nieuwe wereldwonderen.

Chichen Itza

Chichén Itzá is een van de belangrijkste steden voor de Maya’s. De piramide werd gebouwd tussen 600 en 900 na Christus. De mystieke sfeer van deze ruïnestad werpt je terug in de tijd en geeft je een bijzonder beeld over hoe de Mayabevolking ongeveer 15e eeuw terug heeft geleefd. Het grootste en meest indrukwekkende bouwwerk van de stad is de piramide van Kukulcán. Ook wel de El Castillo genoemd . Zo werd verteld dat als je op een bepaalde positie voor de piramide staat en in je handen klapt, je het geluid van een jaguar kan horen. Daarnaast zijn de trappen vormgegeven als slangen, die door een bepaalde lichtinval van de zon naar beneden lijken te kruipen. Genoeg mysteries om te ontdekken dus.

Taj Mahal

De Taj Mahal is een groot paleis in de stad Agra. In de 17e eeuw gaf de Indiase grootmogol Sjah Jahan opdracht tot de bouw van het grafmonument voor zijn hoofdechtgenote Mumtaz Mahal, die in het kraambed was gestorven. Na zijn eigen dood is het lichaam van Sjah Jahan er in bijgezet. Het gebouw is in mogulstijl gebouwd. Het witmarmeren sprookjesachtige gebouw is 58 meter hoog, 56 meter breed en versierd met ingelegde stenen. Hij beloofde haar dat hij nooit meer een kind zou verwekken bij een vrouw en dat hij voor haar het mooiste gebouw ter wereld zou laten bouwen.

Machu Picchu

Machu Picchu is een ruïnestad gelegen in het  Andestoppen gebied. De mysterieuze stad werd pas in 1911 ontdekt door Hiram Bingham. Er is weinig zeker over de oorsprong en functie van Machu Picchu. Waarschijnlijk was het een toevluchtsoord voor Inca heersers. Archeologen schatten dat het bouwwerk onderdak bood aan ongeveer 1200 mensen. Door de geïsoleerde ligging moest er een zeer lange reis gemaakt worden voordat het dichtstbijzijnde dorp bereikt werd. Machu Picchu is zeker een bezoekje waard.

Cristo Redentor

Cristo Redentor ook wel Christus de verlosser genoemd staat in Rio de Janeiro op de 710 meter hoge berg Corcovado. Het Jezus Christus beeld behoord tot een van de nieuwe 7 wereldwonderen. het idee van het Jezus beeld dateert uit de 1850 en kwam van de katholieke priester Pedro Boss. In 1889 werd het project afgeblazen, toen Brazilië een republiek werd en in de wet werd opgenomen dat de kerk en staat gescheiden moesten blijven. Uiteindelijk werd het plan toch door gezet en stond het beeld er in 1931 zoals vandaag te dag te zien is. Het beeld is goed te met de auto of een tandradbaan. Echter moet je dan nog 222 treden trap lopen of de roltrap nemen die er sinds kort staat.

Voorkom onaangename kosten door jezelf goed ter verzekeren. Op Reisverzekering.nl kan jij verschillende reisverzekeringen vergelijken op basis van jouw wensen en behoeften. Stel jou eigen pakket samen dat aansluit bij jouw wensen. Door goed te vergelijken, vind je de goedkoopste reisverzekering. Wat voor de een de ideale reisverzekering is, is voor de ander misschien helemaal niet praktisch. Op Reisverzekering.nl kun je gemakkelijk je reisverzekering vergelijken en vind je snel de beste reisverzekering. Zo kan jij met een passende reisverzekering genieten van jouw bezoek aan de 8 wereldwonderen.