Een zwembad in je tuin is zo geregeld

Geloof het of niet, maar een zwembad aanleggen in je achtertuin is snel en makkelijk te realiseren. Het wordt weliswaar geen uitgegraven zwembad met tegels, maar een opzetzwembad dat vele malen steviger is dan een opblaas zwembad.

Opzetzwembaden

Het grote voordeel van opzetzwembaden is dat je deze kan opzetten en afbreken wanneer je maar wilt, uiteraard wel bij goed weer natuurlijk. Maar het gaat om de snelheid waarmee dit te realiseren is, maar boven alles moet je er wel de ruimte voor hebben.

Opzetzwembaden zijn er in diverse soorten en maten te krijgen o.a. bij Zwembadgigant. De grondslag voor een opzetzwembad zit hem in het frame. Anders dan bij een opblaaszwembad is het frame wat het zwembad stevig maakt en stabiel houdt. Dit wordt gedaan door middel van een metal frame of een ultra frame.

Het verschil is dat metal frame ondersteuning alleen maar rondom het bad wordt neergezet en in de grond wordt verankerd. De ultra frame kan ook van onderaf het zwembad ondersteunen en daarmee een kooiconstructie maken waarin het zwembad rust.

Opblaaszwembaden

Uiteraard zijn opblaaszwembaden ook niet uit de wereld te denken als je kinderen hebt en aan een klein zwembad genoeg hebt. Maar ook in de opblaaszwembaden is er de mogelijkheid voor grote opblaaszwembaden met een diameter tot wel 5 meter!

Wat dit mogelijk maakt is de stabiliteit van het materiaal. Hierdoor kan een opblaaszwembad groter worden gemaakt, maar dan wel in de juiste verhouding tot de hoogte. Hierdoor blijft de opblaaszwembad stabiel en betrouwbaar.

Opblaas jacuzzi

Wat redelijk nieuw is voor de particuliere markt is de opblaasbare jacuzzi. Hierbij geldt hetzelfde principe dat het materiaal alles bepalend is. Dus ook op deze manier kun je een jacuzzi tot jouw beschikking hebben wanneer je hem wilt gebruiken, en opbergen buiten het seizoen om.

De jacuzzi’s zijn vaak beschikbaar voor 4 tot 6 personen. Dit komt door de maximale afmetingen die een jacuzzi heeft om de jets voor de jacuzzi zo goed mogelijk te laten werken. Is de jacuzzi te groot dan verliest het namelijk het effect van een bubbelbad.

Onderhoud

Zwembadwater dat je wilt hergebruiken, en het zwembad zelf ook moeten onderhouden worden. Hiermee blijft het zwembad schoon en gaat langer mee. Maar waar moet je dan mee werken?

Zwembadpomp
Bij grotere opzetzwembaden is een zwembadpomp het belangrijkst. Deze zorgt voor de zwembad hygiëne door het water continu te blijven filteren. Het zwembadwater blijft schoon en vrij van vuil. Tevens is een zwembadpomp te combineren met een chloor systeem waarmee het zwembadwater gedoseerd chloor toegevoegd krijgt.

Chloor
Zwembadwater kan schoongehouden worden met een beetje chloor. Hiervoor is chloorgranulaat dat in de juiste dosering zonder problemen aan het zwembadwater toegevoegd kan worden. Hiermee zorg je voor een lange periode aan zwemplezier zonder dagelijks het zwembadwater te moeten vernieuwen.

Zwembad accessoires

Naast de onderhoudsmiddelen zijn er nog losse accessoires beschikbaar voor opzetzwembaden. Pure praktische hulpmiddelen die het gebruiken van het zwembad vergemakkelijken.

Trappetje
Veel opzetzwembaden van formaat zijn 70 – 120 cm hoog. Om het zwembad in te komen is een zwembadtrap dan ook zeer wenselijk.

Afdekzeil
Wanneer het zwembad niet gebruik wordt, maar ook weer niet voor de herfst ingepakt en opgeborgen hoeft te worden, is een afdekzeil handig om te gebruiken. Zo blijft het zwembadwater beschermd wanneer het niet gebruikt wordt.

Seizoenen

Zoals duidelijk mag zijn is een opzetzwembad of opblaas jacuzzi ideaal als je op een simpele manier een zwembad tot je beschikking wilt hebben en geen kapitaal wil neer te leggen voor een zwembad. Tevens is het ook heel goed te gebruiken tijdens de verschillende seizoenen mocht je iets minder ruimte hebben in de tuin. Zo kan je het zwembad opbergen wanneer je die in bepaalde seizoenen niet gebruikt.