Eenvoudig onderhoud van steigerhouten tuinmeubelen

Dit jaar zat een groot deel van de mensen langer dan normaal thuis. Misschien heeft u de kans aangegrepen om eens goed om u heen te kijken en uitgestelde verbouwingsplannen uit te voeren. Wilt u ook uw tuin of tuinterras een upgrade geven? Van een nieuwe tuinset heeft u nog vele jaren plezier, ook als de pandemie weer onder controle is gebracht. Wij willen u graag wijzen op de voordelen van steigerhouten tuinmeubelen. Ze zijn trendy, duurzaam en eenvoudig te onderhouden. Bovendien levert u een bijdrage aan een meer duurzame economie.

Hoe steigerhouten tuinmeubelen het best schoonmaken?

Steigerhout heeft veel charme, zeker als u een voorkeur heeft voor vintage meubilair met een ietwat doorleefd uiterlijk. Onze steigerhouten tuinmeubelen zijn gemaakt van steigerhout dat al jaren dienst heeft gedaan op bouwplaatsen en andere plekken waar het dagelijks is blootgesteld aan de elementen. Door die blootstelling heeft het een natuurlijke beschermlaag ontwikkeld en heeft het zijn verweerde uiterlijk gekregen. Vergeleken met onbehandeld hout kan steigerhout veel beter tegen direct zonlicht, temperatuurwisselingen en vocht. Als u uw steigerhouten tuinmeubelen schoon wilt houden, gebruikt u het beste een niet-agressieve zeepoplossing en een zachte borstel. Voor een snelle droging plaatst u uw tuinmeubelen op een plek waar wind het overtollige vocht kan afvoeren.

Verlengde levensduur van steigerhouten tuinmeubelen

Als u op maat gemaakte steigerhouten tuinmeubelen bestelt, mag u erop rekenen dat ze met een eenvoudige behandeling uw steigerhout nóg bestendiger en duurzamer hebben gemaakt. Dit kunt u zelf ook doen, na verloop van tijd. Wij raden drie producten aan: white wash, grey wash en een nano-coating. Zowel white wash als grey wash is een beits, zeer geschikt voor steigerhout. Het geeft uw steigerhout een extra verweerde en doorleefde look en dringt diep door in het hout, waar het een goede bescherming geeft tegen vocht en direct zonlicht. Een nano coating bestaat uit onzichtbare en zeer kleine deeltjes die een adequate beschermlaag geven. Als u uw tuinmeubelen van steigerhout heeft besteld, hoeft u de eerste twee jaren niet zelf voor een extra beschermlaag te zorgen.

Opslaan steigerhouten meubelen

Hoe kunt u uw steigerhouten meubelen het beste opslaan tijdens de winter? Steigerhout is robuust en weerbestendig, maar beslist niet onkwetsbaar. Een incidentele regenbui kan het zonder problemen aan, zeker als het de kans krijgt om het vocht weer snel af te voeren. Bij een stortbui zoals we de laatste jaren steeds vaker meemaken, is het verstandig om uw steigerhouten tuinmeubelen af te dekken. Plaatst u ze bovendien op een verhoging, bijvoorbeeld latten of tegels, als uw terras regelmatig blank komt te staan na een hoosbui. Zo voorkomt u dat water in de poten van uw meubilair trekt. Wanneer u uw tuinmeubilair opslaat tijdens de winter, kunt u het beste een afdeklaag van membraanzeil gebruiken, omdat dit vochtdoorlatend is. Bij standaard zeil heeft vocht veel minder kans om te ontsnappen.