Goedkoop een Playstation 5 kopen

Nu de Playstation 5 officieel bevestigd is door Sony hebben we nog maar 1 echte vraag. Wat gaat de Playstation 5 kosten en hoe kan ik goedkoop een Playstation 5 kopen? Misschien zijn er nog wel meer vragen, maar dit is volgens ons wel de belangrijkste. Allerlei berichten op de verschillende gamesites brengen je alleen maar in verwarring. We zien prijzen voorbij komen van €250 tot wel €700, maar wie spreekt er de waarheid en hoe zorg jij ervoor dat je niet teveel betaald?

Playstation 5 kopen

Zoals je weet zijn er diverse websites die het laatste game-nieuws voor je in de gaten houden en dit graag met je delen. Handige info over de laatste specificaties, games en de mogelijkheid om misschien de Playstation 5 goedkoper te kopen. Naast de informatie over de nieuwe gameconsole maak je bij sommige sites ook kans op een gratis Playstation 5 en vele extra’s. Goed om je dus bij een paar betrouwbare sites in te schrijven zodat je op de hoogte blijft van deze aanbiedingen en mogelijkheden. Ook zijn er websites die de Playstation 5 prijs vergelijken bij alle winkels. Handig, want zo weet je zeker dat je de laagste prijs betaald voor de nieuwe PS5.

Playstation 5 release datum

Normaliter blijft een game console ongeveer 6 á 7 jaar op de markt hangen. De PlayStation 3 werd al in 2006 gelanceerd en werd vervangen door de welbekende PlayStation 4 in 2013. Als we dan even gaan rekenen dan zou de PlayStation 5 eind 2020 beschikbaar zijn.

Waarom duurt het zo lang voordat de PS5 uitgebracht wordt? 

Er zijn een paar redenen waarom het enige tijd duurt voordat er een nieuwe Playstation gelanceerd wordt.

  1. Playstation 4
  2. Playstation 4 games
  3. Ontwikkeling lange termijn

Playstation 4
De PS4 wordt nu nog steeds heel goed verkocht. Waarom zou Sony iets nieuws op de markt brengen terwijl de huidige producten nog goed verkopen? Precies, dat doen ze dus niet! Ze proberen de console zoveel mogelijk te verkopen en gunnen zichzelf de tijd om een nieuwe gameconsole te ontwikkelen.

Playstation 4 games
Het tweede punt, eigenlijk verbonden aan punt 1, is dat er nog verschillende PS4 games in een nieuw jasje zijn gestoken en er nog een release van deze games zal plaatsvinden. Dit zijn spellen die nog heel veel geld in het laatje van Sony zullen brengen. Zonde om dan een nieuwe PS5 uit te brengen.

Ontwikkeling lange termijn
Om ervoor te zorgen dat de Playstation 5 net zo’n succes wordt als de PS4 of vorige modellen moet Sony een gameconsole bouwen die lang mee kan op de markt. Minimaal 7 jaar vol gas verkopen. De techniek gaat snel dus ook daar moet Sony rekening mee houden. Denk hierbij aan de resolutie van tv’s (4K / 8K) of aan de mogelijkheid om de games interactiever te maken. Dit soort “specs” toepassen kost tijd en daarom duurt de ontwikkeling langer.

Playstation 5 prijs vergelijken?

Goedkoop een Playstation 5 kopen? Dan is het vergelijken van de laagste PS5 prijs de beste oplossing! Als je bij de ene winkel €500 moet betalen waarom zou je de PS5 dan kopen voor €550 bij de andere shop? Vind je dit teveel gedoe? Sites als Playstation5kopen.com vergelijken dagelijks bij alle winkels en shops de beste PS5 aanbiedingen!