Beter golfen met een golfhorloge

Golfen is een sport die de laatste jaren steeds populairder is geworden. Het is ontspannen, je loopt in de natuur, je beweegt en het is gezellig. Maar naast deze 4 voordelen heeft golfen ook een uitdaging. Namelijk de competitie met jezelf om steeds beter te kunnen golfen. Bij veel sporten wil je beter worden en heb je uitdaging, maar bij golf zijn er heel veel hulpmiddelen die ervoor zorgen om makkelijker beter te worden. Golfkleding waar je soepel in kunt bewegen, golfclubs waarmee je verder slaat en natuurlijk het golfhorloge.
Over dat golfhorloge geven we je graag een paar voorbeelden hoe ook jouw dit kan helpen, en we geven je een aantal tips over het beste golfhorloge. Want je gaat echt beter golfen met een golfhorloge.

Afstanden in golf zijn heel belangrijk

Als je aan het golfen bent geslagen en je doet het al wat vaker dan weet je hoe belangrijk het inschatten van de afstand is. Als je een gevorderde golfer bent dan weet je ook precies hoever je met welke golfclub kunt slaan. Als je dit allemaal een beetje onder de knie hebt hoe mooi zou het dan zijn als je ook weet hoever je “moet” slaan? Je ziet wel afstandsbordjes langs de golfbaan staan maar kloppen die wel? Het zou namelijk zonde zijn als je denkt nog maar 120 meter te moeten slaan, maar in werkelijkheid is dit 135 meter. Wil je beter scoren dan moet je er alles aan doen.

Golfhorloge functies

Al enige jaren bestaat de golf afstandsmeter. Een kleine verrekijker die je op de vlag van de hole mikt om te zien hoever je nog moet slaan. Heel handig en hiermee verbeter je je score zeker. Buiten het feit dat je meer focus op je golfspel hebt en echt bezig bent met je spel, weet je ook de afstanden beter in te schatten. Hiermee voorkom je dat je de golfbal te kort slaat of misschien wel veel te ver. Je gaat dus beter scoren! Om nou de hele tijd met een kleine verrekijker in je hand te lopen hebben ze iets veel beters bedacht, het golfhorloge. We kennen dit soort horloges al van andere sporten als hardlopen en duiken maar nu dus ook voor golf. Klein, mooi, handig en veel informatie om je pols zonder elke keer die verrekijker te pakken.

Golfhorloge functies

Een golfhorloge heeft verschillende functies naast het feit dat het een gewoon horloge is:

 • Vaak een groot digitaal scherm
 • Download Watch Faces
 • Snel horlogebandjes wisselen
 • Windsnelheid en windrichting
 • 41.000 golfbanen in geheugen om afstanden te meten
 • Pinpointer (hiermee weet het horloge precies waar de vlag staat)

Topmerken golfhorloges

Er bestaan diverse golfhorloge merken maar net zoals alle andere golfmerken hebben je een paar toppers. Garmin, Tom Tom en Skycaddie zijn de bekendste merken. Daarnaast heb je bijvoorbeeld ook Bushnell maar die is meer gespecialiseerd in de afstandsmeter. Garmin heeft inmiddels echt heel veel modellen op de golfmarkt gebracht. Als we een top 5 zouden maken dan hebben we het over:

 1. Garmin S62
 2. Garmin S60
 3. TomTom Golfer 2
 4. Apple golf horloge
 5. Garmin S20

Golfhorloge kopen?

Diverse winkels verkopen golfhorloges. Het is handig als je van tevoren goed zoek naar een leuke golfhorloge aanbieding want hiermee bespaar je een hoop geld. Een goed golfhorloge heb je al vanaf €279.