Hoeveel kost online boekhouden?

Een boekhouder kost veel geld. Tegenwoordig kan je echter met een online boekhoudprogramma veel zelf doen. Hierdoor wordt het boekhouden een stuk goedkoper. Daarom ben ik van mening dat online boekhouden een geschenk is voor elke ondernemer

Starten met een online boekhouding

Het opzetten van de boekhouding is over het algemeen het lastigst. Zeker indien je een boekhouding gaat overzetten van het ene programma naar het andere. Dan dien je bijvoorbeeld open debiteurenposten over te nemen, de activa met de actuele boekwaarde en ga zomaar door.

Het opzetten van grootboekrekeningen

Hier zou ik persoonlijk echt even de tijd voor nemen. De grootboek structuur bepaalt welke informatie je uit het boekhoudprogramma kan halen. En dat is mijn inziens toch het allerbelangrijkste van een boekhoudprogramma. Duidelijke en inzichtelijke informatie die jet ondersteunen bij het ondernemen.

Sommige ondernemers hebben het idee dat ze boekhouding bijhouden voor de belastingdienst. Daar ben ik het dus echt niet mee eens. Je doet het in eerste instantie voor jezelf. Voor jouw onderneming

De kosten van een online boekhoudpakket

Software is over het algemeen vrij prijzig. De prijzen van een licentie voor een boekhoudpakket vallen mijn inziens erg mee. Voor tussen de 10€ en 20€ per maand heb je al de beschikking over een prima boekhoudpakket.

En dit soort bedragen kan je niet bestempelen als veel geld. Integendeel als je ziet wat het je oplevert, is dit een zeer goede investering. Een goed programma gaat je veel tijd besparen. En bovendien kan je veel zaken waar je in het verleden een boekhouder voor nodig had nu gewoon zelf gaan doen. En daarmee bespaar je dus gewoonweg veel geld.

De vraag hoeveel kost online boekhouden zou je dus eigenlijk  kunnen beantwoorden met: Het gaat je geld opleveren en besparen. De kosten van een licentie wegen hier niet tegenop.