Je ogen laten laseren in 2019

Krijg ik een vergoeding van mijn ziektekostenverzekering voor het laten laseren van mijn ogen? Dit is een vraag die ik vaak moet beantwoorden, het is namelijk een dure behandeling en het kan per oog zo’n €600 euro kosten. Het antwoord is helaas niet met een ja of nee te beantwoorden. Er zijn namelijk ziektekostenverzekeringen die een ooglaserbehandeling vergoeden, maar pas op niet elke ziektekostenverzekering vergoedt de behandeling.

Vergoeding van een ooglaserbehandeling

Zoals nu duidelijk is, vergoedt niet elke ziektekostenverzekering zo’n behandeling. Het kan namelijk zo zijn dat je een bepaald bedrag per maand zal moeten betalen, dit noemen ze een aanvullende verzekering. Mocht je willen overstappen van zorgverzekeraar is dit iets waar je rekening mee moet houden. Want als je extra premie meer is dan het bedrag dat je betaald voor een ooglaserbehandeling dan heeft het geen zin om over te stappen. Het kan dus nog een flinke klus zijn.

Ooglaserbehandeling via uw zorgverzekering

Als jouw ziektekostenverzekering de kosten van een ooglaserbehandeling vergoedt dan doen ze dit vaak alleen bij bepaalde klinieken. Daarom is het raadzaam om de prijs welke deze oogkliniek rekent te vergelijken met de andere ooglaserklinieken. Zo kan het zijn dat je een vergoeding van €400 per oog krijgt terwijl de kosten €600 per oog zijn. Dan is de behandeling zonder tegemoetkoming vele malen goedkoper. Je zult dus goed moeten kijken bij alle aanbieders om de prijzen te vergelijken, daarbij zul je niet alleen moeten kijken naar de ooglaser prijzen, maar ook naar de ervaringen van de mensen die jouw voor zijn geweest.

Tot slot wil ik je adviseren om de lijst met combinaties met uw polisvoorwaarden 2019 door te nemen. Mogelijk stelt jouw zorgverzekeraar aanvullende eisen voor een vergoeding. Hierbij kun je denken aan het voorafgaand moeten vragen van toestemming. Voor meer informatie wil ik je doorverwijzen naar Visus Oogkliniek, zij hebben alles op een rijtje gezet en staan voor het beste resultaat voor hun patiënten. Zij bieden levenslange garantie, de laagste prijsgarantie en de beste technologie garantie. Opzich wel fijn als het om je ogen gaat!