5 Tips voor effectieve autobelettering

Autobelettering is tegenwoordig populairder dan ooit. Om zo veel mogelijk naamsbekendheid te realiseren is het belangrijk om autobelettering te kiezen die goed aansluit op jouw business. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de boodschap duidelijk is binnen een oogopslag. Dit kan door diverse kleuren, uw bedrijfslogo, een pakkende afbeelding of een krachtige tekst. Hieronder geven we 5 tips om rekening te houden als je wilt opvallen met autobelettering.

1. Kort en krachtig
Zorg dat de boodschap die je wilt overbrengen kort en krachtig is en aansluit op de doelgroep die jouw bedrijf wilt aanspreken. Belangrijk om te vermelden is de naam, het logo, de specialiteit(en), het adres, het telefoonnummer en eventueel e-mailadres of website. Je moet rekening houden dat mensen in het verkeer niet de mogelijkheid hebben om veel tekst op jouw bedrijfsauto, bedrijfsbus of vrachtwagen te lezen. Denk daarom goed na over de boodschap en hou het kort.

2. Gebruik altijd een duidelijk lettertype
Het is niet aan te raden om moeilijk leesbare lettertypes te verwerken in de autobelettering. Let er dus altijd op dat het lettertype duidelijk te lezen is zonder veel inspanning. Ook de grootte van de letter speelt hierbij een rol. Mocht je in je huisstijl ook gebruik maken van een sierletter. Dan is dit natuurlijk geen enkel probleem. Maar gebruik dan een sierletter die toch zonder moeite te lezen is in een korte tijd. Ook is het aan te raden om de sierletters alleen te gebruiken voor quotes en niet voor belangrijke gegevens. Je wilt natuurlijk snellezen niet belemmeren.

3. Zorg ervoor dat de belettering past bij de huisstijl
Een passende huisstijl ontwerpen vereist de nodige kennis. Het is voor een organisatie van belang dat in alle uitingen een herkenbare huisstijl terug te vinden is. Dit geldt dus ook voor de autobelettering. De vormen en teksten die gebruikt worden tijdens het ontwerpproces kun je ook goed gebruiken voor de autobelettering. Ook een heldere afbeelding valt hieronder zodat men niet hoeft te lezen om te weten wat het bedrijf nu eigenlijk doet. Kijk hier voor meer huisstijl voorbeelden.

4. Vermeld de activiteit van je bedrijf
Zoals hierboven uitgelegd moet je voor je autobelettering kiezen wat de belangrijkste informatie is die over moet komen bij de mensen die jouw auto zien. Vaak is van de bedrijfsnaam niet af te leiden wat voor bedrijf het precies is. Vermeld daarom minimaal één activiteit.

5. Kleuren
Veel auto’s die gebruikt worden voor autobelettering hebben een neutrale kleur. Hier is elke kleur aan toe te voegen. Mocht je gebruik maken van een bedrijfsauto met een opvallende kleur? Besteed dan veel aandacht aan het ontwerp zodat het geen mensen afschrikt. Maak ook gebruik van signaalkleuren! Hierdoor vallen de bedrijfsauto’s, bedrijfsbussen of vrachtwagens direct op. Onder signaalkleuren vallen (fel)rood, (fel)oranje, (fel)groen etc.

Bent u op zoek naar effectieve autobelettering Eindhoven? Dan bent u bij Goldies Reclame aan het juiste adres. We willen graag ons eerst verdiepen in de klant en zijn doelgroep en wat zijn doelen zijn voordat we aan de slag gaan met een ontwerp. Wij weten wat wel en niet werkt, welke trends er spelen op het gebied van belettering. Ook voor andere uitingen bent u bij ons aan het juiste adres. Zo kunnen we je ook helpen met de juiste raambelettering Eindhoven. Ben je nieuwsgierig en wil je zien hoe het er bij ons aan toe gaat? Neem dan snel contact op met Goldies Reclame in Eindhoven!