Het organiseren van een evenement

Het organiseren van een evenement kan een hele uitdaging zijn. Je moet vergaderen en sparren met enorm veel externe partijen en dat maakt het nog weleens lastig om tot een top evenement te komen. Zeker wanneer je je bedenkt dat je in principe maar één kans hebt om een geweldige indruk achter te laten. Omdat het organiseren van een evenement een boel stress en zorgen kan opleveren, geef ik in deze blog een aantal handige tips die jou helpen bij het organiseren van een evenement.

Denk aan de geografische locatie

De geografische locatie is enorm belangrijk, omdat iedereen gemakkelijk de locatie moet bereiken. Een goede manier om erachter te komen waar je het beste je evenement kunt organiseren is door middel van de kaart van Nederland en de woonadressen van je potentiele gasten. Prik deze vervolgens met prikkers op een kaart van Nederland en span vervolgens draadjes tussen de woonplaatsen van deze mensen. Waar de meeste draadjes kruizen, dat is de ideale locatie voor jouw volgende evenement.

Denk ook aan de catering

Een tweede belangrijk punt, waar je zeker op moet letten is de catering. Catering moet niet alleen lekker zijn, maar moet ook passen bij de gasten die op je evenement afkomen. Hou dus ook rekening met catering of mensen met een bepaalt geloof. Zij mogen niet zomaar alles eten en/of drinken. Pas je catering daar dan ook op aan, zodat er wat is voor iedereen.

Succes met het organiseren van je evenement

Ik wens je enorm veel succes bij het organiseren van een evenement op een externe locatie en hoop dat je iets aan de tips uit deze blog hebt gehad. Heel veel succes!