Waar moet je op letten bij het kopen van een nieuwe telefoon

Laatst was ik op zoek naar een nieuwe telefoon. Dat was niet al te makkelijk. Ik kwam er al snel achter dat er enorm veel verschillende zaken zijn waar je rekening mee moet houden. Ik zag op gegeven moment door de bomen het bos niet meer. Ik stond voor het schap in een van de grootste elektronica winkels van Nederland en elke telefoon leek op elkaar. Alle telefoons waren identiek. Even snel, even goed en even mooi. Vervolgens liep ik naar een verkoper, die deed precies wat hij moest doen, namelijk verkopen. Hierdoor kwam ik dus niet verder in mijn zoektocht. Ik wilde graag meer informatie, maar die ging ik in deze winkel niet vinden. Hierdoor besloot ik een lijstje te maken met mijn wensen. Ik had slechts een klein budget dus besloot in ieder geval voor een refurbished iPhone of Samsung te gaan. In de volgende alinea’s leg ik verder uit wat mijn lijstje was en hoe ik tot een beslissing ben gekomen.

De batterij

Een van de belangrijkste redenen waarom ik een telefoon heb, is dat ik bereikbaar wil zijn. Dit houdt dus in dat mijn telefoon ten alle tijden aan moet staan. Uiteraard wil ik dan een telefoon waarbij de batterij lang meegaat. Waar ik echter achter kwam is dat een grotere batterij niet direct betekent dat de telefoon langer meegaat. De levensduur tussen oplaadkeren wordt bepaalt door hoe goed de telefoon technisch is geschakeld met de batterij.

Het geheugen

Ik ben iemand die heel veel opslaat op zijn telefoon en bovendien geen fan van de cloud. Daarom zocht ik een telefoon met veel opslagruimte. Sla je niet zoveel bestanden op? Dan heb je vaak al genoeg aan een telefoon vanaf 64gb. Met alle video’s en foto’s die ik maak heb ik echter gekozen voor een 256gb telefoon. Daar heb ik tot op de dag van vandaag geen spijt van.

Updates

Veilig internetten en bankzaken regelen op mijn telefoon is voor mij van levensbelang. Daarom wil ik graag een telefoon die nog lang geüpdatet wordt. Dat is precies de reden dat ik voor een refurbished iPhone ben gegaan. Deze telefoons worden ondanks hun leeftijd namelijk nog zeer goed geüpdatet.

Succes!

Ik wens je heel veel succes met het zoeken naar een nieuwe telefoon en hoop dat het met mijn lijstje een succes wordt!