Waar om letten bij het verzenden van webshop pakketten

Als webshop ben je gedurende de dag veel bezig met het inpakken en verzenden van pakketjes. Iedere keer dat er een bestelling binnenkomt, moet er immers voor gezorgd worden dat het pakket klaar is voor verzending, zodat de klant niet lang hoeft te wachten. Echter sta je dan nog voor verschillende keuzes. Want hoe kun je als webshop een pakket inpakken? En hoe kun je als webshop het pakket verzenden zodat het bij de klant terechtkomt? Je moet overal over nadenken, daarmee kan je als drukbezette ondernemer wel wat hulp bij gebruiken.

Administratief

Als je net een webshop bent begonnen heb je over het algemeen nog weinig klanten. In dit geval kan je als webshop het pakket zelf inpakken en verzenden. Wanneer alles goed begint te lopen is het echter eenvoudiger om jouw pakketten te laten verpakken en te verzenden.

Je kunt hiervoor een contract afsluiten. Maar welke afzender kies je? In eerste instantie is het altijd goed om hierover na te denken. Iedere afzender hanteert immers andere verzendkosten. Deze verzendkosten moet je communiceren naar jouw klanten. Of nog beter: op de website vermelden wanneer de bestelling afgerond wordt.

Je hebt meerdere afzenders in Nederland tot jouw beschikking. Denk hierbij aan PostNL, maar ook DHL, DPD of GLS. Het is afhankelijk van de afmetingen van de afmetingen van de dozen welke optie het beste geschikt is en waar je het goedkoopste uit bent. Voor standaardpakketten betaal je bijvoorbeeld €7,20 bij PostNL terwijl ditzelfde pakket bij de concurrent ongeveer 5 euro kost. Toch moet je ook rekening houden met het contract dat je afsluit. Zorg er daarom voor dat je alle informatie verzamelt, zodat je een goede keuze kunt maken om je webshop pakket te verzenden.

Gebruik het juiste materiaal

Wanneer je de juiste afzender gekozen hebt, is het ook goed om te bekijken hoe je als webshop het pakket versturen gaat. Er bestaan immers veel manieren waaronder enveloppen. Toch is het als webshop vaak belangrijker om het inpakken en verzenden van pakketten te doen door middel van verzenddozen. Deze dozen bieden veel stevigheid. Een verzenddoos kan niet alleen tegen een stootje, maar kunnen jouw producten ook beschermen. Als er een keer wat gebeurt bij de afzender, loop je in ieder geval niet het risico dat het product beschadigd bij de klant aankomt. Goede verzenddozen zijn daarom altijd belangrijk om aan te gebruiken.

Zorg dat de inhoud niet kan schuiven

Maar hoe zorg je er dan voor dat je jouw webshop pakket op de juiste manier ingepakt hebt? Als eerste is het goed om te bekijken welke maat verzenddoos je nodig hebt om het product in te verpakken. Je moet ervoor zorgen dat de inhoud niet kan schuiven, maar ook niet zo strak in de doos zit dat er geen ruimte overblijft voor opvulmateriaal. Het opvulmateriaal kan met bijvoorbeeld bubbeltjesplastic, maar ook piepschuim of kartonachtige materialen. Zo voorkom je dat het product zo vaak heen en weer schuift dat er beschadigingen op komen en de klant ontevreden raakt. Als je dit allemaal in jouw achterhoofd houdt, kan er niets meer misgaan met jouw webshop pakket verzenden. Tijd om dat pakket te verzenden!