Reclameposters eenvoudig zelf te realiseren

Als MKB-er heb je klanten nodig, dat is vrij simpel. Maar heb je er ook de financiële middelen voor om reclame te maken op grote schaal? Kan je een reclamebureau inschakelen of kies je voor je eigen middelen? Laatstgenoemde is niet alleen een kwestie van iets moois zien te verzinnen, het moet ook nog eens mooi afgedrukt kunnen worden. Hoe doe je zoiets zonder dat het te veel tijd of geld kost?

Zelf je slogan verzinnen…

Het grote voordeel van een reclamebureau is natuurlijk dat zij ervaring hebben, maar misschien zit daar ook wel meteen jouw voordeel in: jij denkt fris en weet precies waar de kracht zit van jouw onderneming. Speel dáár op in met jouw reclamemiddelen. Zorg voor een stijl die past bij wat je als bedrijf wilt uitstralen én verzin een mooie slogan. Heb je zelf geen idee? Informeer eens bij bekenden of doe het nog leuker en plak er een beloning op. Laat je klanten een slogan invullen en geef de winnaar een leuk cadeau. Of pak het nog grootser aan en doe hetzelfde maar dan via Facebook… Kost weinig met misschien wel nog veel meer effect. Want voor wedstrijdjes zijn veel mensen wel in en zo word jij (via Facebook) gelijk weer bekender!

Mooie ontwerpprogramma’s

Er zijn diverse programma’s te koop die je kunnen helpen ontwerpen, simpel zelf thuis of op de zaak, op de computer. En anders heb je vast nog wel een broer of nicht die het heerlijk vindt om hier mee te stoeien! Geef duidelijk aan wat je hebben wilt en in no-time heb jij een mooi ontwerp, die uniek is. Weet dus voor jezelf heel goed wat je wilt, zodat je dit ook echt goed kan verwerken in je ontwerp. Of het door kan geven aan de ontwerper. Let niet alleen op het beeld, maar ook de teksten moeten foutloos zijn. Wil je dit zelf doen? Laat het voor de zekerheid eens nalezen door een ander. Zo voorkom je dat je over je eigen fouten heen leest!

Het afdrukken: zorg voor kwaliteit!

Nu heb je dan een mooi ontwerp, maar met een waardeloze afdruk is alles voor niets geweest. Informeer eens bij een copyshop! Zij kunnen vaak veel voor je betekenen, waarbij jouw ontwerp laten afdrukken heel simpel is. Meestal kan dit gewoon via mail aangeleverd worden of bijvoorbeeld met een USB. Posters voor reclameborden, bijvoorbeeld voor de winkel op de stoep, of achter de etalageruit, zijn zo simpel gerealiseerd. Maar ook flyers kunnen prima zo verzorgd worden. Op deze manier hou je alles zelf in de hand en het kost nog altijd een stuk minder dan het uitbesteden!