Dit is waarom de gezondheidszorg in Nederland goed is!

De gezondheidszorg in Nederland staat bekend als betrouwbaar en kwalitatief vergeleken met andere landen. Het liefst hopen we dat je niet vaak zorg nodig hebt, maar als er iets gebeurd en je moet langs de huisarts of het ziekenhuis, dan wil je natuurlijk wel de beste zorg. Wij geven je een aantal feiten over de gezondheidszorg in Nederland

Hoe wordt de zorg in Nederland geregeld?
Als je in Nederland ziek bent of je hebt pijn ga je naar het ziekenhuis of naar een arts. Dit is kostbaar en daarom ben je in Nederland verplicht om een ziektekostenverzekering te hebben. Dit zodat iedereen in Nederland altijd gebruik kan maken van de zorg. In Nederland heb je verschillende zorgverzekeringsmaatschappijen, je kan zelf kiezen welke het best bij je past. Jaarlijk investeert de Nederlandse overheid ruim 70 miljard euro in de zorg volgens de Zorgwijzer, waarvan het grootste gedeelte in de zorgverzekeringswet wordt gestopt!

Goede omstandigheden!
In Nederland hebben we hoogopgeleide mensen en is er veel kennis wat essentieel is voor de juiste behandeling. Goed personeel is essentieel voor een goede gezondheidszorg. Daarnaast is niet geheel onbelangrijk dat wij in Nederland in het bezit zijn van goed materiaal wat wordt ingezet in deze sector. Als een dokter, verpleegkundigen of andere zorgverleners goed werk willen doen, dan is het cruciaal dat zij tot de juiste middelen beschikken. VAB Medical Solutions ontwikkeld meubilair voor de medische sector die zowel de patiënt als zorgverlener optimaal ondersteund. Goede behandelstoelen en specialistische verlichting maakt het werk een stuk gemakkelijker.

Kinderen en de gezondheidszorg
In het VN Kinderrechtenverdrag staat dat kinderen gezond moeten kunnen opgroeien en het recht hebben op goede zorg. Hierbij gaat het over het recht van lichamelijke en geestelijk gezondheid. Nederland probeert dit na te streven. Gelijk zijn er ook genoeg partijen die hier aan mee proberen te werken. Zo krijgen kinderen in Nederland extra steun in Ronald McDonald huizen. Hier worden ze voorgelezen, geknuffeld en kunnen de ouders zo dicht mogelijk in de buurt van hun kind zijn. Ook de welbekende CliniClowns zorgen voor veerkracht en verlichting bij zieke en gehandicapte kinderen en mensen met dementie.