Een rubberboot kiezen

Het aanschaffen van een nieuwe rubberboot kan meerdere redenen hebben. U kunt er mee op vakantie, er mee vissen of achter uw boot hangen. Of uiteraard een combinatie daarvan. Bij het aanschaffen van de juiste rubberboot komen echter veel kenmerken en factoren kijken die de keuze lastig kunnen maken. Deze factoren moet u in uw besluit meenemen.

Het is bijvoorbeeld belangrijk om te kijken naar het gewenste materiaal van de boot, het soort vaarwater waarin u gaat varen, het soort bodem dat u wilt en in hoeverre u bereid bent uw boot veel te onderhouden. Het aantal personen waarmee u in de rubberboot wenst te varen is ook van belang.

In de winter is het bijvoorbeeld van belang uw rubberboot goed te onderhouden indien u deze voor langere tijd niet gebruikt. U moet in deze tijd uw rubberboot goed voorbereiden op de lange opslag. Dit kan met behulp van een speciaal poetsmiddel die ervoor zorgt dat het materiaal flexibel blijft, of een schoonmaakmiddel om viezigheid te voorkomen. Dit kan over het algemeen zorgen voor een langere levensduur van uw rubberboot.

Daarnaast is de gewenste motor van belang. Heeft of wilt u een fluistermotor, dan is de aanschaf van een zwaardere boot niet erg verstandig. Fluistermotoren hebben namelijk een mindere stuwkracht in vergelijking met een elektrische buitenboordmotor. Deze zijn meer in staat zwaardere boten vooruit te krijgen. Uiteraard is het van belang om het gewichtslimiet van de boot niet te overschrijden. Dit gewicht verschilt per rubberboot en is dus ook een belangrijke factor bij de aanschaf van uw rubberboot.

Heef u na het lezen van dit artikel nog twijfel over het aanschaffen van de juiste rubberboot? Dan kunt u voor advies contact opnemen met onze klantenservice. Dan zullen wij er alles aan doen om u helpen bij het maken van de juiste beslissing, zodat u voor een lange tijd kan genieten van uw nieuwe rubberboot. Het is voor ons van belang om uw vaarplezier zo veel mogelijk te vergroten en willen dit bereiken door u zo goed mogelijk te informeren!