Met paracord maak je al je dierenaccesoires helemaal zelf

Als hondenbezitter wil je te allen tijde het beste voor je hond. Hoeveel je ook van je trouwe viervoeter houdt, ze zijn soms weleens wat onhandig en lomp. Met betrekking tot speeltjes en accessoires kunnen de kosten dan ook flink oplopen, omdat de hond deze steeds stuk maakt. Gelukkig is er nu paracord, waarmee je de mooiste en leukste dierenaccesoires helemaal zelf kan maken. Dit materiaal is ongekend populair onder hobbyisten en ideaal om bijvoorbeeld een teken- of halsband van te maken voor jouw hond. Je kiest bovendien helemaal zelf de kleur uit, wat ook nog eens een praktisch voordeel kan opleveren. Zo is een riem of halsband in een felle kleur bijvoorbeeld erg handig voor in het donker zodat zowel jij, als de hond goed zichtbaar bent. Naast accessoires voor honden en andere dieren is paracord ook zeer geschikt voor tal van andere zaken, zoals het maken van sieraden.

Maak de mooiste unieke sieraden met paracord

Sieraden kunnen nogal duur zijn in de aanschaf en het is dan ook niet verwonderlijk dat zelfgemaakte sieraden hierdoor steeds populairder worden. Het is namelijk een stuk goedkoper en daarnaast ook speciaal, omdat je unieke producten creëert waarvan er geen enkele hetzelfde is. Paracord leent zich perfect voor zelfgemaakte armbanden of kettingen. Je kunt zelf de dikte uitkiezen en de kleurcombinatie bepalen. Door te kiezen voor een specifieke manier van knopen of weven kun je gaan voor een speciale uitstraling. Op internet vind je verschillende blogs vol inspiratie en ideeën om de mooiste sieraden te maken met paracord. Ook is het mogelijk om extra accessoires aan te schaffen om je sieraad compleet te maken, zoals bijvoorbeeld sluitingen.

Paracord is sterk, stevig en gaat jarenlang mee

Paracord is ontzettend sterk touw, wat bestaat uit een kerndraad met meerdere draden hieromheen geweven. Van origine werd paracord gebruikt in de productie van parachutes. Dit is dan ook de logische verklaring voor de naam paracord, en het wordt in de volksmond ook wel parachute touw genoemd. Een stuk paracord kan helemaal uit elkaar gerafeld worden waarbij je een lang stuk sterk draad overhoudt. Paracord wordt vanwege deze reden ook wel gebruikt om zogenaamde survivalbandjes van te maken. Naast het feit dat paracord zeer sterk en stevig is, is het ook nog eens zeer goed bestand tegen regen en wind en zal dit materiaal erg lang de kleur en kwaliteit behouden.