Woonkamer sfeervol verlichten

De juiste verlichting is belangrijk bij het creëren van bepaalde sferen. Voor elke kamer kan het anders zijn. Maar hoe verlicht je je woonkamer op de juiste manier? Zodat het prettig is om hier je vrije tijd door te brengen.

Basisverlichting

Basisverlichting verspreidt zich gelijkmatig. Hierdoor worden grote contrasten vermeden. Het is wel fijn om ervoor te zorgen dat de basisverlichting gedimd kan worden. Hierdoor kan je het goed combineren met andere sfeerverlichting. In bijna elke kamer is een centraal punt in het plafond aanwezig.

Natuurlijk licht

Naast basisverlichting is er, gelukkig, bijna altijd sprake van natuurlijk licht. De zon straalt dagelijks zonnestralen in ons huis naar binnen. Desondanks is het vaak nog te donker in huis. Dit kan komen door kleine ramen of een hele diepe woonkamer. Hierdoor kan het natuurlijke licht niet de gehele verlichten. Denk er dan eens over na om misschien horizontale ramen te plaatsen. Deze ramen brengen namelijk veel meer licht naar binnen dan de verticale ramen.

Accentverlichting

Accentverlichting zorgt meestal voor het juiste werklicht. Zo kan je op bijvoorbeeld goed je favoriete boek lezen of je favoriete puzzel maken. Naast het feit dat het handig is, is het mooi om bepaalde lichtaccenten toe te passen. Accentverlichting maakt je woonkamer huiselijk. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van spots, leeslampen, schermlampen of mooie lampen met een speciale kap. Zo kan je mooie elementen in de ruimte extra oplichten. Dit kan goed door middel van het gebruik van plafondspots of vloerspots.

Sfeerverlichting

Een logische stap om vervolgens te maken, is het toepassen van sfeerverlichting. De naam zegt het al. Deze verlichting heeft één taak en dat is sfeer maken. Dit kan bijvoorbeeld door het aansteken van de haard. Of door, indien er geen haard aanwezig is, kaarsjes aan te steken. Uiteraard kan je ook sfeerverlichting creëren door schemerlampen, tafellampen of spots te dimmen.

Wil jij je huiskamer op de juiste manier verlichten? Neem dan een kijkje op onze website https://www.ledshop-groenovatie.com/